Ce reprezinta pentru tine designul vestimentar?
Intotdeauna am vazut designul vestimentar ca o forma de exprimare a personalitatii. Pentru mine a reprezentat intotdeauna o poarta de acces in mintea umana. Fiecare persoana isi doreste sa exprime ceva prin felul in care se imbraca si am constatat mereu ca fiecare o face in functie de inspiratia pe care o are la momentul respectiv, inspiratie pe care mie imi place sa o surprind.
Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?
Pasiunea mea pentru moda a venit inca de cand eram mica si obisnuiam sa ma joc cu diferite materiale, incercand diferite feluri de a le aranja in tot feluri de articole vestimentare. Stiu ca preferatele mele erau cravatele tatei pe care le descoseam, le taiam si le recoseam in alta forma. La vremea respectiva nu am vazut hobby-ul meu ca un plan pentru viitor, insa lucrurile au prins forma si culoare dupa ce am terminat facultatea.
De ce ai ales cursul de Design Vestimentar Atelierele ILBAH?
Atunci cand m-am hotarat sa ma inscriu la cursurile de design vestimentar, mi-am adus aminte ca una dintre prietene mele de suflet o cunoaste pe Mirela Diaconu (trainer la Ateliere ILBAH, designer) si implicit, prin ea, o cunosc si eu. Stiam de backgroundul ei educational si mi s-a parut o idee buna sa-i urmez cursul.
Care este conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului?
In momentul in care am creat colectia, am plecat de la o anumita tema, si am intitulat-o „Go to the Opera” deoarece am fost intotdeauna inspirata si foarte placut impresionata de rochile elegante purtate la Opera sau la Ateneu (desi mi-as fi dorit ca selectia sa fie si mai vasta). Nu am creat colectia gandindu-ma la cum arata femeia care poarta rochia, ci mai degraba m-am gandit la niste rochii elegante care sa deserveasca mai multor personalitati feminine.
Ce ai vrut sa transmiti prin aceasta colectie?
La baza colectiei mele sta conceptul femeii puternice si contemporane, dar totodata eleganta si senzuala. Am incercat sa transmit acest sentiment prin materialele delicate, prin volumul dat de miscarea piesei vestimentare si prin taieturile clasice si curate.
Care sunt planurile tale pentru viitor?
Din momentul in care am terminat cursul de design vestimentar, am realizat cu mare bucurie ca pasiunea mea va deveni munca mea, asa ca planuiesc ca imediat dupa ce se termina Bucharest Fashion Week sa incep sa ma ocup de partea legala si administrativa a ceea ce inseamna inceperea unei mici afaceri, si anume deschiderea unui atelier.
Ce prezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?
In primul rand este o sansa extraordinara de a-mi transforma desenele in realitate. Apoi este sansa de a le arata realitatea mea celor prezenti la eveniment, de a le prezenta o parte din viziunea mea asupra femeii, de data aceasta, elegante.