Prietenii te lauda ca gatesti delicios, dar tu iti doresti mai mult? Vrei sa schimbi bucataria casei tale cu bucataria unui restaurant, sau pur si simplu vrei sa iti educi tehnicile culinare pentru a te perfectiona? Inscrie-te la Cursul de Bucatar organizat de Atelierele ILBAH pentru a deveni un profesionist in domeniu si pentru a-ti duce preparatele la urmatorul nivel!
www.ateliereleilbah.ro
Descriere
Curs Bucatar
Acest curs este recomandat celor care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniul HoReCa sau pasionatilor peste masura… Cursul de bucatar imbina cu succes traditia si inovatia, pasiunea si profesionalismul in bucatarie. De la antreu la sufleu, de la orez la fonduri glace, de la paste la peste, de la fripturi la garnituri, de la pate-uri la mousse-uri, de la supe si ciorbe ademenitoare, la dressing-uri si fructe de mare, arta culinara nu va mai avea secrete pentru tine!
Invata limba internationala a gastronomiei, depaseste “barierele” din bucatarie si invata sa gatesti cu incredere, experimentand si folosindu-ti toate simturile.
Urmand cursul de bucatar, vei capata atat indemanarea, cat si capacitatea de a prepara mancaruri creative, care incanta simturile si aduc bucurie.
Arta culinara inseamna gust si culoare, miros si savoare, traditie si inovatie, instinct si amprenta personala. In plus, la cursul de bucatar, vei deprinde secretele industriei HORECA, care este modul de organizare in bucataria unui restaurant, care sunt etapele si procesele tehnologice din spate, care sunt problemele intalnite in domeniu, dar si cum poti eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.
Metode si tipuri de taieri? Nici o problema! Julienne, Brunoise, Cuburi mici/medii/mari, Allumette, Baton, Chiffonade, Oblique, Julienne fin, Brunoise Fin… la acest curs le vei invata pe toate!
Beneficiile unui Curs de Bucatar la Atelierele ILBAH
Absolvirea unui curs de bucatar se pot reflecta atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Nu ezita sa incepi cat mai rapid aceasta etapa de formare, care iti va schimba complet perceptia despre arta culinara.
Indiferent ca te afli la inceput de drum sau ca ai mai cochetat cu aceasta ocupatie, acumularea notiunilor teoretice si a aptitudinilor practice iti va revela laturi si posibilitati ale acestei indeletniciri pe care nu le-ai putea descoperi de unul singur. Valorifica pregatirea instructorilor si invata cat mai mult posibil despre una dintre cele mai vechi profesii existente.
Creatia ta culinara trebuie modelata pana in cele mai mici si rafinate detalii. La Atelierele ILBAH suntem pregatiti sa te intampinam si sa te ducem in lumea fascinanta a bucatariei de top. Una in care vei invata sa creezi preparate care sa arate senzational, dar care sa aiba si un gust de exceptie.
Obtine diploma de Bucatar!
Cursul de Bucatar Atelierele ILBAH se desfasoara dupa o programa autorizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca dupa absolvirea acestuia vei obtine o diploma acreditata, recunoscuta la nivel national si international, cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate! Parteneri Curs:
Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Cofetarie (Cofetar), Curs Patiserie (Patiser), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.
Toate ingredientele si ustensilele va sunt puse la dispozitie gratuit. Practica se face in bucataria proprie Atelierele ILBAH, utilata profesional! In plus, este obligatorie practica de minim o luna de zile in restaurantele partenere.
Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”
Cand ai facut ultima data ceva ce iti place? Urmeaza-ti pasiunea.
#AteliereleILBAH
Teme abordate Curs Bucatar
Notiuni introductive despre Bucatar si Bucatarie
Notiuni de baza pentru bucatarul profesionist
Igiena si protectia muncii
Reguli de baza in igiena alimentara
Evaluarea sistematica a mediului alimentar
Principalele toxiinfectii alimentare
Ustensile si echipamente de bucatarie
Istoria bucatariei si zonele de influenta ale preparatelor
Bazele alimentatiei; Nutritia si sanatatea omului
Metode si tipuri de taiere
Dressing-uri
Sosuri reci
Tipuri de salate
Preparatele culinare din oua
Preparate mic – dejun, tartine, toasturi, canapele
Pate-uri si mousse-uri
Pregatirea si aranjarea aperitivelor reci
Pass around-ul
Stabilirea meniului rece in functie de eveniment
Tehnologia tocaturilor crude
Cunostinte generale despre bucataria raw vegane
Preparate raw vegane
Fluxul alimentelor in bucataria profesionala
Prelucrarea primara a materiilor prime
Tratamente frigorifice
Metode si tipuri de gatire
Spatiile de productie intr-o bucatarie profesionala
Fonduri, stock-uri; Prepararea acestora si intrebuintarea lor in bucatarie
Supe, Ciorbe
Sosuri calde
Paste, Pizza
Cereale
Orez
Tipuri de cartofi, Tipuri de taieri, Tipuri de gatire
Legumele, clasificarea legumelor si tipuri de gatire
Crustaceele si fructe de mare
Preparate din peste
Preparate din pasare, tipuri de carne de pasare, transarea si dezosarea carnii de pasare
Tipuri de carne din porc: iberic, mangalita, preparate din carne de porc
Tipuri de carne de vita, metode de gatire a carnii de vita
Mielul, preparate din carne de miel
Preparate din carne tocata
Vanatul
Ce sunt condimentele, tipuri de condimente si influentele lor
Tehnologia prepararii fripturilor
Iata doar o parte din trainerii acestui curs
Chef Florin CARNICIANU, Bucuresti
Salut, sunt Chef Florin Carnicianu iar bucataria este locul in care am invatat sa iubesc… sa iubesc ceea ce fac! De peste 14 ani de zile lucrez in domeniul HORECA, iar parcursul meu profesional mi-a permis sa experiementez atat retete din bucataria romaneasca cat si din cea internationala. Sunt Chef Bucatar, gurmand, pasionat si nerabdator sa te cunosc! Ne vedem la curs!
Chef Catalin CONSTANTIN, Bucuresti
Buna, sunt Chef Catalin Constantin, co-fondator Restaurant [t]REI. Folosindu-ma de experienta anterioara in domeniul Horeca, coordonez activitatea in bucataria restaurantului, pentru a oferi celor care ne calca pragul o experienta care sa ii motiveze sa revina. Consider bucataria frantuzeasca punctul de reper in cultura culinara globala, dar m-am indragostit iremediabil de aromele Asiei. Doresc sa impartasesc pasiunea pentru arta gastronomiei cu oameni la fel de interesati de acest lucru. Chapeau!
Chef Paul MADAS, Cluj-Napoca
Sunt Paul Madas iar pentru mine cariera si reusitele din bucatarie reprezinta un vis implinit. Provin dintr-o familie de bucatari, astfel ca inca de mic am invatat sa gatesc alaturi de mama si de bunica mea! Pot spune ca am mostenit secretele acestei meserii din generatie in generatie! Sunt un om normal, cu pasiuni normale si imi plac lucrurile facute bine. Participarea mea la Hell’s Kitchen a reprezentat o adevarata provocare, iar de-acum inainte vreau sa imi iau in serios si rolul de trainer! Te astept cu drag.
Motive sa ne alegi
Curs autorizat
Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international
Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)
Traineri cu experienta (chefi bucatari)
Consiliere specializata dupa curs
Sediu ultra-central, usor accesibil.
Locuri de parcare in proximitate
Foarte multa practica.
Bucatarie proprie a scolii spatioasa si moderna
Post de lucru pentru fiecare cursant
Dotari si ustensile moderne
Programa foarte bine structurata
Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse
Practica suplimentara in cadrul restaurantelor partenere
Parteneriate cu numeroase restaurante
Numeroase oportunitati de angajare
Fara costuri suplimentare/ ascunse
Scoala cu renume si rezultate cunoscute
Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari
Discounturi si programe de fidelizare
Suport de curs in format electronic
…si multe altele