Iti doresti sa inveti cele mai bine pazite secrete ale patiseriei frantuzesti? Iubesti mirosul de croissant cu “parfum” de “joie de vivre”, proaspat copt? Adori gustul foietajelor crocante a caror aroma te insoteste toata ziua? Porneste alaturi de Pastry Chefs talentati intr-o calatorie ca o experienta completa de invatare prin universul patiseriei moderne.
www.ateliereleilbah.ro
Descriere
Curs Patiser
Cursul de Patiserie este recomandat celor ce isi doresc sa realizeze cu mainile proprii produse de patiserie care sa cucereasca cele mai pretentioase si rafinate simturi. Combina ingrediente de calitate cu stiinta si arta! Imbina traditia cu tehnici inovatoare si alege mixul perfect dintre gust, aroma si textura. Nu vom merge la Paris pentru a invata toate acestea, dar vom aduce cultura si tehnicile patiseriei frantuzesti la tine.
Descopera cele mai “adanci” secrete ale meseriei pentru a incepe o cariera sau afacere in domeniu. In plus, cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca, la final, obtii o diploma de Patiser cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate.
Ce inveti la Cursul de Patiser?
Invata cum sa prepari croissante, torsade, tarte, strudele, dantele, pain au chocolat, palmieri, milles feuilles sau briose, toate potrivite pentru orice moment al zilei, irezistibile pana si pentru cei mai mofturosi clienti, gata sa fie servite in familie sau chiar de pus in vitrina! Scoate din cuptor mirosul calatoriilor indepartate si creeaza poveste in farfurie. Dulce sau sarat, modern sau artizanal, acest curs isi propune sa aduca firmituri de fericire iubitorilor de patiserie dar si tehnici solide de lucru in domeniu. Te asteptam cu determinare, pasiune si dorinta de a deveni cel mai bun.
Trainerii nostri, Pastry Chefs, sunt pregatiti sa impartaseasca din experienta lor si sa iti insufle pasiunea si bucuria pentru acest domeniu. In ei vei gasi inspiratia si motivatia de a te perfectiona si de a impresiona prin preparatele tale.
Descopera Patiseria de „atunci” si de astazi!
Urmand cursul de patiserie iti dezvolti tehnicile de lucru si abilitatile in domeniu. In plus, inveti despre ingredientele de baza, rolul lor in produse dar si modul in care acestea interactioneaza sau se comporta.
O alta tema foarte importanta a cursului se refera la procesele si etapele tehnologice, fluxul de lucru si tot ceea ce tine de buna functionare a unei patiserii.
Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs Bucatar, Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Cofetarie (Cofetar), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.
Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”
Gust, arome, mirodenii, pandispanuri si alte bunataturi… pune-ti imaginatia la dospit si exprima ceea ce simti prin deliciile pe care le realizezi.
Teme abordate Curs Patiserie
Preparate din foi de placinta romaneasca (placinta braileana, placinta dobrogeana, strudele) si foi de placinta greceasca (baclava, trigoane)
Preparate din aluat oparit (ecler, globulete)
Preparate din aluat fraget (prajituri cu aluat fraged, lintzer, spritate)
Preparate din aluat fluid (pandispan, rulade, checuri)
Preparate din aluat dospit (branzoaice, cozonac, covrigi polonezi)
Preparate din aluat foietaj frantuzesc (buseuri, saleuri)
Preparate din aluat foietaj danez (croissant)
Produse si elemente de decor moderne
Modalitatea de preparare a biscuitilor
Modalitatea de preparare a fursecurilor (paleuri, pricomigdale, langues de chat, fursecuri din foi de dobos si foi rulada, fursecuri din albus, fursecuri din foietaj)
Parteneri Curs Patiser:
Iata doar o parte din trainerii acestui curs
Chef Costin LICU, Bucuresti
Sunt maestru bucatar, cofetar si patiser. Trei denumiri pentru o singura misiune: mancaruri si deserturi gustoase care sa inspire. Dupa ce m-am perfectionat in arta gatitului, consider ca este randul meu sa ii initiez pe altii in secretele bucatariei. Tocmai de aceea, colaborez cu Atelierele ILBAH, unde instruiesc si formez noi generatii de specialisti in Gastronomie. La randul meu, am fost instruit de cei mai buni, in cele mai selecte locatii: Sentido Vasia Hotel & Spa (5 stele, Sissi, Grecia), Athénée Palace Hilton (5 stele, Bucuresti) si JW Marriott Grand Hotel (5 stele, Bucuresti).
Motive sa ne alegi
Curs autorizat
Certificat de calificare recunoscut la nivel national si international
Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)
Traineri cu experienta
Consiliere specializata dupa curs
Sediu ultra-central, usor accesibil.
Locuri de parcare in proximitate
Laborator propriu al scolii
Foarte multa practica
Post de lucru pentru fiecare cursant
Dotari si ustensile moderne
Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse
Posibilitatea urmarii separate a cursului de Cofetarie (certificat Calificare)
Numeroase oportunitati de angajare
Fara costuri suplimentare/ ascunse
Scoala cu renume si rezultate cunoscute
Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari
Discounturi si programe de fidelizare
Suport de curs in format electronic
…si multe altele