PERRIER, UN BRAND DE BAZA PENTRU BARTENDERS
Calitatea unui cocktail nu vine doar prin folosirea unei retete de succes sau din indemanarea unui barman cu experienta, dar si cu ajutorul ingredientelor de calitate. Astfel, Perrier se alatura eforturilor Atelierele ILBAH de a forma specialisti in mixologie, printr-un parteneriat exclusiv pentru cursul de Barman!
Perrier este un brand de apa carbogazoasa cu o lunga istorie. In 1898, un doctor francez pe nume Louis Perrier a cumparat un izvor in zona Les Bouillens (“bulele”), unde a deschis un spa. Ulterior, a imbuteliat apa izvorului spre vanzare.
Totusi, momentul istoric a venit in momentul in care englezul St. John Harmsworth a cumparat izvorul, redenumindu-l dupa Dr. Perrier. De asemenea, el a inchis spa-ul devenit demodat, si a imbuteliat apa de izvor in sticlele verzi cu forma aparte pe care le recunoastem si astazi.
Apa carbogazoasa Perrier este un produs francez de inalta calitate. Dr. Perrier este cel care a stabilit combinatia perfecta de apa si gaz CO2, dar si procesul tehnologic. Reteta este folosita si astazi, asigurand calitatea superioara a bauturii, iar de-a lungul anilor, procesul tehnologic a fost modificat doar pentru a reduce consumul de apa.
Perrier este o apa minerala microbiologic sanatoasa, cele mai importante caracteristici ale sale fiind puritatea data de izvorul Perrier, si mixul de saruri minerale care raman stabile in timp.
THIS GIFT NEEDS TO BE PRESERVED, AS A VITAL AND PRECIOUS COMMON ASSET.
Acest cadou trebui pastrat, ca o resurse comuna vitala si pretioasa.
Astfel, folosirea apei Perrier in cocktail-uri va ridica instant calitatea acestora, iar cursantii Atelierele ILBAH vor putea descoperi acest lucru in cadrul cursului de Barman. Mai mult, cursantii nostri vor primi un kit de cocktail-uri Perrier, vital pentru exersarea tehnicilor invatate in cadrul cursului.
Multumim prietenilor de la Perrier si celor de la De Silva Exclusiv pentru acest frumos parteneriat. Suntem entuziasmati sa adaugam noi parteneri in efortul de a forma Bartenders cu experienta, know-how si creativitate.
It’s time for a Perrier! Incearca cocktail-uri Perrier!
BLOODY PERRIER
60 ml piure de rosii, 10 ml otet balsamic, 15 ml sirop de zahar, busuioc proaspat, 120 ml PERRIER rece
Intr-un shaker umplut cu cuburi de gheata se agita piureul de rosii, otetul, siropul de zahar si busuiocul. Se adauga PERRIER si se amesteca bine cu lingurita de bar. Se serveste intr-un pahar Old Fashioned, se decoreaza cu rosii cherry.
PERRIER SPRITZ
60 ml Aperol, 40 ml vin alb spumant, 20 ml suc de portocale proaspat, 80 ml PERRIER rece
Intr-un pahar de vin umplut cu cuburi de gheata se toarna Aperol si suc de portocale. Se adauga vinul spumant si PERRIER, amestecand-se bine cu lingurita de bar. Se serveste cu felii de lamaie si portocale, si se decoreaza cu o rosie cherry.
PERRIER VIP
40 ml gin, 20 ml lichior de soc, 15 ml sirop de zahar, 40 cl PERRIER rece, 4 capsune proaspete
Se taie in bucati mici 3 capsune si se plaseaza intr-un shaker umplut cu cuburi de gheata. Se adauga ginul, lichiorul de soc si siropul de cheata. Se agita bine shaker-ul. Apoi, se adauga PERRIER si se amesteca bine cu lingurita de bar. Se toarna printr-un filtru intr-un pahar de cocktail, la alegere. Se decoreaza cu o frunza de menta si capsune proaspete.
Barman la Atelierele ILBAH
Cursul de Barman de la Atelierele ILBAH iti va face cunostiinta cu cele mai cunoscute cocktail-uri din repertoriul international, dar si cu cele mai noi tehnici. La finalul celor 12 saptamani de curs vei stapani teoria meseriei de Barman, si vei capata dexteritate prin practica. Tehnicile de mixologie, de servire si turnare nu vor mai fi un necunoscut pentru tine, vei cunoaste toate ustensilele si echipamentele pe care un barman le foloseste, vei intelege aspectele legate de servirea vinurilor, dar si prepararea si servirea cafelei. Mai mult, vei cunoaste alti cursanti la fel de pasionati de Bartending ca si tine, iar trainerii Atelierele ILBAH iti vor impartasi tips&tricks din cele mai mari baruri ale tarii!