Natasha Maxim, trainer in cadrul cursurilor de Decorator Floral si Design Floral Avansati ne spune cateva cuvinte despre aranjametele florale din ziua nuntii:

Fiecare mireasa isi doreste ca ziua nuntii sa fie cea mai frumoasa zi din viata ei, iar pentru ca acest lucru sa se intample, florile joaca un rol important. Plecand de la buchet, care va fi prezent in mai toate fotografiile de nunta, si pana la aranjamentele florale care fac diferenta intre un decor de vis si unul banal. Ca sa nu dai gres, iata cateva sfaturi si ponturi pentru viitori decoratori florali sau simpli pasionati de flori:

Poza-4a

Alege CULORILE ANULUI, dar nu te limita la ele:

Bleu Serenity si Roz Quartz sunt declarate culorile anului 2016, dar cu usurinta putem indrazni si alte variatii, cum ar fi nuantele metalice combinate in tonuri de roz sau mov.Verdele menta se poate combina perfect cu alb sau roz. Nuantele de piersica se potrivesc cu verde fistic sau, de ce nu, roz. Violet cu lila, verde smarald sau alb; nuantele de gri cu corai, ivoire si lila. Cel mai important, culorile se vor alege in functie de perioada anului.

Florile, in concordanta cu locatia! Indiferent daca vorbim de o locatie clasica sau una atipica, este important sa adaptam aranjamentele florale la locul unde se va desfasura petrecerea de nunta. Astfel, aranjamentele vor fi diferite daca mirii vor alege o plaja cu nisip fin, un cort pe malul unui lac de poveste sau o cabana in inima muntilor. Decorul floral va fi, negresit, in ton cu aceste locatii minunate, pentru a creea un echilibru in ochii si inimile mirilor si invitatilor.

 

Poza 4b

Florile de nunta spun o poveste

Obiecte mici, cum ar fi felinare, colivii, rame de diferite dimensiuni, toate atarnate si decorate cu flori, spun o poveste pentru cine vrea sa “asculte cu ochii”. Aranjamentele florale pot fi bogate, ample si pline de rafinament sau pot fi simple, elegante, romantice.

Buchetul miresei

In functie de preferintele si personalitatea miresei, dar si de specificul petrecerii de nunta, buchetul clasic, sferic poate fi inlocuit cu unul dezordonat, bogat in amestecuri de flori mari si mici, continand fructe, plante suculente, crengute de vita de vie, cu siguranta va iesi in evidenta prin unicitatea lui. Un detaliu extreme de important: buchetul nu trebuie sa depasesca talia miresei.

Poza 3a

Cum alegem aranjamentele pentru sala

Tot in functie de locatie, putem utiliza cu incredere suportii in forma de colivii, sticlute, felinare, buturugi, carti, bomboniere. Imaginatia nu are nicio limita, asa ca indrazneste sa fii original pentru a-I face fericiti pe miri si pe invitatii lor.

Lumanarile de nunta, un trend in schimbare

Inca mai observam lumanarile traditionale, lungi, care, cu siguranta, vor mai rezista o perioada buna de timp, insa lumanarile scurte si groase castiga usor teren. Astfel, aranjamentele florale folosite vor fi de tipul buchetele, atasate sau lucrate direct pe burete pentru a le oferi o rezistenta mai buna florilor. Un aspect de tinut cont este acela ca un astfel de aranjament poate fi extrem de greu si incomod de manevrat.

In concluzie, dragi colegi sau viitori decoratori florali, va recomandam sa indrazniti sa realizati aranjamente noi, iesite din vechile tipare, care vor reusi sa creeze o atmosfera unica pentru fiecare eveniment.

Succes!

Poza 3b