Fotografia a devenit una dintre cele mai importante arte vizuale prin care atat profesionistii, cat si pasionatii se pot exprima liber. Cu siguranta iubesti sa te plimbi pe strazile orasului si sa fotografiezi tot ce te inspira, de la oameni, animale si cladiri, pana la peisajele tale preferate. Intrebarea este: ce faci dupa? Daca iti doresti sa aprofundezi cat mai mult aceasta latura artistica a ta si sa devii un fotograf profesionist, trebuie sa stii cateva tips&tricks extrem de importante!
Cuprins
1. Cum sa devii un fotograf profesionist – cunoasterea skill-urilor esentiale
Ti-ar placea sa stii cum sa alegi cele mai interesante subiecte pentru a le imortaliza si cum sa editezi pozele? Visezi ca arta ta sa ajunga intr-o zi expusa in cele mai importante galerii din tara, dar nu numai? Ei bine, pentru ca toate aceste lucruri sa fie posibile, este important sa iti cunosti foarte bine capacitatile si, de asemenea, aparatul. Acesta trebuie sa devina cel mai bun prieten al tau!
Pe langa partea artistica pe care o satisface fotografia, aceasta este si o modalitate excelenta de a castiga bani. Poti realiza poze profesionale pentru artisti, companii de travel sau participand la evenimente. Ce poate fi mai frumos decat posibilitatea de a-ti transforma pasiunea intr-un job?
Pentru a deveni unul dintre cei mai buni fotografi din Romania, trebuie sa iti stapanesti foarte bine ustensilele. Acest lucru implica aparatura, lumini, declansatoare, crome etc. De asemenea, pe langa principiile de functionare ale aparatului si studiul imaginii, un artist complet are nevoie si de cunostinte in ceea ce priveste istoria fotografiei.
Iata care sunt cele mai importante skill-uri pe care trebuie sa le inveti:
- principiile de functionare ale aparatului foto;
- distanta focala si sistemul de focalizare;
- modurile de expunere ale aparatului;
- balansul de alb;
- utilizarea blitului extern;
- regulile de compozitie;
- fotografia de peisaj;
- fotografia de portret;
- fotografia de evenimente;
- fotografia de studio;
- diafragma si campul de profunzime.
Acestea sunt doar cateva tehnici de care un fotograf bun trebuie sa tina cont si pe care trebuie sa le stapaneasca, iar pentru a sti exact cum sa le aplici dincolo de teorie, ai nevoie de practica multa si indrumare.
2. Invata sa faci fotografii profesionale – sfaturi si recomandari
Un fotograf bun poate fi autodidact, adica sa invete singur cum sa foloseasca aparatul foto si cum sa aleaga cele mai potrivite cadre pentru a reda ce isi doreste, insa un curs de fotografie va adauga un plus de valoare carierei tale. Este esential sa ai un ochi vizual foarte bine antrenat, creativitate si o abilitate tehnica desavarsita.
Prin participarea la un curs, trainerii profesionisti te vor motiva si invata care sunt secretele celor doua mari laturi ale fotografiei: Arta Fotografica si Tehnica Fotografica. De asemenea, invatand din experientele celor care profeseaza deja in domeniu vei gasi cunostintele de care ai nevoie pentru a reusi in aceasta industrie. Luand parte la un atelier de formare profesionala iti vei putea dezvolta tehnica, vei invata cum sa surprinzi cadrul perfect si cum sa obtii cele mai bune fotografii.
Un pas important spre o cariera de succes, pe care foarte multi pasionati uita sa il ia in considerare, este invatarea unui program de editare. Uneori, oricat de mult ti-ai da silinta, se poate intampla ca pozele sa nu iasa asa cum iti doresti. De aceea, ai nevoie sa stii cum sa ajustezi anumite aspecte, precum: contrast, luminozitate sau saturatie. De asemenea, vor exista intotdeauna persoane care isi doresc o imbunatatire a pozelor, iar tu trebuie sa le-o oferi. Participa la un curs de Photoshop si invata cum se foloseste acest program extrem de important pentru un fotograf. Vei invata sa lucrezi cu pattern-uri, layere, efecte, filtre, brush-uri si multe altele.
In functie de ce iti doresti, poti urma atat cursurile de Photoshop express online, cat si pe cele de fotografie!
Asadar, esti gata sa devii un fotograf profesionist? Nu mai sta pe ganduri si urmeaza-ti visurile! Ia in considerare toate sfaturile de mai sus si decide-te daca este momentul sa apelezi la un curs specializat!
Sursa foto: Pixabay.ro.