Peste 200 de participanti la cele 16 workshop-uri organizate de Atelierele ILBAH, atat ONLINE, cat si la cele doua sedii din Bucuresti. Evenimentul Open Days s-a finalizat cu succes si le multumim tuturor celor care au participat!


Vineri, 30 august 2024, Atelierele ILBAH si-a deschis portile pentru cei interesati sa ne cunoasca! Am organizat workshop-uri gratuite, din dorinta de a arata publicului ce se intampla in cadrul cursurilor, dar si pentru a impartasi din atmosfera frumoasa de la Atelierele ILBAH. Am fost foarte incantati sa cunoastem un numar atat de mare de persoane interesate!

In cadrul workshop-urilor, vizitatorii au avut parte de aplicatii practice care sa ii introduca in ceea ce ar putea aprofunda in cadrul cursurilor, dar si de prezentari si discutii legate de temele abordate. Mai mult, ei au avut ocazia sa cunoasca traienerii si echipa din spate si sa afle toate informatiile de care au nevoie pentru a incepe o noua etapa in viata lor.

In cadrul OPEN DAYS 2024, am ales sa desfasuram urmatoarele workshop-uri:

  1. Barman – Trainerul Dedu Laurentiu a vorbit despre istoria ginului, despre clasificare, metode de productie si cocktailuri clasice pe baza de gin. Insa, nimeni nu a plecat acasa doar cu un set nou de informatii. Pentru ca luna septembrie este Negroni Month, fiecare participant a facut cate o bautura pe care a savurat-o la final.

  1. 3ds Max – Modelarea 3ds Max este cel mai pupular soft de randare si modelare 3d. Trainerul Dragos Maxinoiu a facut o demonstratie de modelare a peretilor unei case, plecand de la o forma 2d. De asemenea, a facut o prezentare a cursului si a oferit o serie de informatii utile pentru cei interesati de acest domeniu.

  1. Fotografie – Florin Opris, fotograf profesionist si trainer la Cursul de Fotografie, i-a introdus in arta fotografica pe cei interesati, prezentandu-le cum se efectueaza corect fotografia de portret in studio. El a povestit despre lumini, culori, detalii tehnice, dar si despre ce insemana, defapt, sa fii Fotograf, cu toate provocarile si avantajele acestei meserii.

  1. Public Speaking & Dictie – Valentina Pufulescu, trainer de Dictie si Public Speaking a facut o introducere in ceea ce a denumit “Comunicare cu Sens”, vorbind despre aspecte importante care ne ajuta sa avem discursuri clare, coerente si concise. Aceste sfaturi au fost urmate si de exercitii practice pe care oricine le poate urma in viata de zi cu zi.

  1. Design de Interior – Trainerul Miruna Ardelean, a avut o prezentare introductiva in domeniul Designului de Interior. Ea a vorbit despre cele mai importante aspecte in amenajarea unei camere si a povestit din experienta personala ce insemana aceasta meserie, cum decurge o intalnire cu un client si in general, care sunt provocarile si satisfactiile care vin in urma profesarii.

  1. Decorator Floral – Unul dintre cele mai solicitate ateliere, a fost cel de Design Floral, sustinut de trainerul Popa Anne Marie si asistenta sa, Vlad Ana-Maria. Fiecare participant a realizat un aranjament floral sub forma unei umbrele, folosind un carton colorat special, niste sarme decorative, flori si foliaj.

  1. Design Vestimentar – Corina Boboc, trainerul cursului de Design Vestimentar a tinut o lectie practica de drapaj, unde participantii au creat rochii pe manechine, folosind material si bolduri. Au facut cate 2 rochii, una mai simpla si una mai complexa si au pus primele temelii in ceea ce ar putea deveni fie un hobby, fie o meserie in viitor.

  1. Stilism – Ellida Toma, fashion editor si style designer, conferentiar universitar si trainer la Atelierele ILBAH, a facut o introducere in curs si a discutat cateva aspecte importante din meseria de Stilist. La final, a urmat o sesiune de Q&A.

  1. Bucatar – In arta bucatariei, introducerea a fost facuta de talentatul Chef, Catalin Constantin. Participantii au invatat cum sa prepare o supa de linte si un wrap cu peste, exact ca la restaurant. La final, au facut schimb de farfurii intre intre ei si au impartasit impresii despre rezultatele finale.

  1. Cofetar & Patiser – Trainerii Costin Licu si Alexandra Mustata, au combinat cele doua discipline si i-au introdus pe invitati in aceasta frumoasa lume a deserturilor. Pentru Cursul de Cofetarie, prajitura cu fistic si zmeura a fost vedeta serii. Pentru cel de Patiserie, participantii au facut de la zero un biscuite, menit sa le deschida apetitul pentru aceasta meserie.

  1. Croitorie – Trainerul Razvan Radu si asistenta sa, Mariana Stan au introdus participantii in Cursul de Croitorie, incepand cu cele mai folosite tipuri de cusaturi. Dupa ce s-au obisnuit cu masina de cusut, pana la finalul atelierului, fiecare persoana a facut o pernuta folosita la calcat si un port-fard.

In ONLINE, au avut loc urmatoarele Workshop-uri:

  1. Introducere in IT – Alexandru Grivei a facut o prezentare generala pentru toate cursurile din lista noastra de Cursuri IT, dar a impartasit si despre ce inseamna o cariera in domeniul acesta.
  1. Marketing – Astazi, marketingul este extrem de cautat, iar tot mai multi oameni doresc sa acumuleze cunostinte in acest domeniu, fie pentru a-si dezvolta propria afacere, fie pentru a se specializa in sectorul in care activeaza. Trainerul Cristina Norocel a facut o introducere in curs si a prezentat structura lectiilor.
  1. Wedding Planner – Trainerul Izabela Gontaru, organizator de Nunti si specialist in organizarea de evenimente, a avut o dicutie libera cu participantii la workshop. Ea a facut o introducere despre ce presupune sa fii organizatorul celei mai importanate zi din vaiata unor miri.
  1. Vanzari & Negociere – Sa stii sa vinzi si sa negogiezi, presupune sa ai anumite cunostiinte despre psihologia umana, dar nu e suficient. Trainerul Andrei Mihailescu, a oferit cateva insight-uri despre ce pot invata oamenii la aceste doua cursuri si a raspuns intrebarilor participantilor.
  1. Video & Editare Video – Productia video necesita o serie de aptitudinti, atat tehnice, cat si artistice, iar cererea de specialisti pe piata este in crestere. Trainerul Alin Musetescu, a povestit despre structura cursurilor, dar a oferit informatii valoroase si despre industria din spate si a oprtunitatilor de munca.

Dragi traineri, va multumim ca ati fost alaturi de noi si ati facut din acest eveniment o experienta minunata, asa cum se intampla si in cadrul cursurilor!

Va multumim si voua, tuturor participantilor care v-ati facut timp sa aflati mai multe despre domeniile care va intereseaza. Va incurajam pe aceasta cale sa nu va opriti niciodata din a invata lucruri noi si din a va cauta noi pasiuni.


Speram sa va vedem pe cat mai multi dintre voi in cadrul claselor, iar experienta Open Days sa fie primul pas spre o reconversie profesionala, sau cel putin catre un nou hobby.

Vezi Lista Cursuri