Am intrebat cursantii de la cursul de Barbering – Tunsoare Barbati care a fost prima lor reactie atunci cand au aflat ca vor invata tunsori barbatesti unde vor folosi exclusiv foarfecele. Raspunsurile difera, asa cum puteti citi mai jos:
Paul (Belgia) – “Am fost surprins, deoarece eram obisnuit cu folosirea masinii de tuns in proportie de cel putin 70% in tunsorile barbatesti. In Belgia, meseria de barbier este una la mare cautare. Am decis sa vin in Romania pentru a urma cursurile de barbering, iar Atelierele ILBAH a fost cea mai buna alegere. Trainerul, Laurentiu Baban, este pe cat de exigent, pe atat de dedicat in formarea cursantilor. Imi propun ca dupa absolvirea cursului sa deschid un salon in Belgia, impreuna cu sotia si un prieten”.
Mariana (Bucuresti) – “Lucrez in domeniu, insa, pentru tunsorile barbatesti, foloseam masina de tuns foarte mult. Am decis sa urmez cursul, tocmai, pentru a invata o tehnica noua, mai orientata spre rezultat. In barbering, totul trebuie sa se bazeze pe o strategie: care sunt liniile de ghidare, lungimea si unghiul parului trebuie sa fie in concordanta cu fizionomia clientului. Cu siguranta ai nevoie de multa rabdare (rade)”. Intentioneaza sa continue sa se perfectioneze prin cursuri si seminarii de profil.
Cristian (Constanta) – Cristian este genul de cursant total dedicat. Face naveta saptamanal din Constanta, special pentru cursul de barbering. Nu este usor, dar spune ca efortul merita, tinand cont ca dupa absolvire isi doreste sa inceapa o cariera in acest domeniu: “Am cautat pe internet cursuri de barbering unde pot invata sa folosesc foarfecele si am decis sa vin la Atelierele ILBAH. Nu este usor sa executi tunsori barbatesti exclusiv cu foarfecele, mai ales acolo unde trebuie sa atingi o lungime a parului similira cu cea data de masina de tuns.”
In afara de cei trei cursanti, am reusit sa aflam si parerea unui model care si-a dedicat timp (si par) pentru a fi de folos viitorilor barbieri:
Patrick: “Intotdeauna vin si sustin cu drag orice initiativa care vine din pasiune. La tehnica de tuns fara masina, doar din foarfece si pieptene, m-a izbit prima data curiozitatea. In timp ce stateam in scaun si 12 oameni pasionati se invarteau curiosi sa descopere si sa invete, mi-am dat seama ca tehnica asta e cool si pentru ca este ecologica, foloseste doar indemanarea barbierului, fara consum suplimentar de curent electric. Mi se pare ca daca ajungi sa stapanesti tehnica asta trebuie sa ai multa pasiune si mult repect pentru meserie. In plus, mi-a placut mediul destins in care se desfasoara cursul, comunicarea permanenta, feedback-ul constant si sustinut si ghidarea cu drag si pricepere a cursantilor. Laurentiu Baban face o treaba excelenta si pentru ca vine cu o experienta vasta despre care a inteles ca e cel mai bine folosita atunci cand e data mai departe si altora.”
Daca vrei sa urmezi si tu cursurile de Barbering – Tunsoare Barbati intra aici si afla cand incepe urmatoarea grupa.
Te asteptam!