Project Description
curs bucatar, curs de calificare bucatari, scoala bucatari, curs de gatit in bucuresti, cluj, ploiesti

Prietenii te lauda ca gatesti delicios, dar tu iti doresti mai mult? Vrei sa schimbi bucataria casei tale cu bucataria unui restaurant, sau pur si simplu vrei sa iti educi tehnicile culinare pentru a te perfectiona? Inscrie-te la Cursul de Bucatar organizat de Atelierele ILBAH pentru a deveni un profesionist in domeniu si pentru a-ti duce preparatele la urmatorul nivel!

curs bucatar, curs de calificare bucatari, scoala bucatari, curs de gatit in bucuresti, cluj, ploiesti
Curs Bucatar

www.ateliereleilbah.ro

Descriere
Curs Bucatar

Acest curs este recomandat celor care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniul HoReCa sau pasionatilor peste masura… Cursul de bucatar imbina cu succes traditia si inovatia, pasiunea si profesionalismul in bucatarie. De la antreu la sufleu, de la orez la fonduri glace, de la paste la peste, de la fripturi la garnituri, de la pate-uri la mousse-uri, de la supe si ciorbe ademenitoare, la dressing-uri si fructe de mare, arta culinara nu va mai avea secrete pentru tine!

Invata limba internationala a gastronomiei, depaseste “barierele” din bucatarie si invata sa gatesti cu incredere, experimentand si folosindu-ti toate simturile.

Urmand cursul de bucatar, vei capata atat indemanarea, cat si capacitatea de a prepara mancaruri creative, care incanta simturile si aduc bucurie.

Arta culinara inseamna gust si culoare, miros si savoare, traditie si inovatie, instinct si amprenta personala. In plus, la cursul de bucatar, vei deprinde secretele industriei HORECA, care este modul de organizare in bucataria unui restaurant, care sunt etapele si procesele tehnologice din spate, care sunt problemele intalnite in domeniu, dar si cum poti eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.

Metode si tipuri de taieri? Nici o problema! Julienne, Brunoise, Cuburi mici/medii/mari, Allumette, Baton, Chiffonade, Oblique, Julienne fin, Brunoise Fin… la acest curs le vei invata pe toate!

Beneficiile unui Curs de Bucatar la Atelierele ILBAH

Absolvirea unui curs de bucatar se pot reflecta atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Nu ezita sa incepi cat mai rapid aceasta etapa de formare, care iti va schimba complet perceptia despre arta culinara.

Indiferent ca te afli la inceput de drum sau ca ai mai cochetat cu aceasta ocupatie, acumularea notiunilor teoretice si a aptitudinilor practice iti va revela laturi si posibilitati ale acestei indeletniciri pe care nu le-ai putea descoperi de unul singur. Valorifica pregatirea instructorilor si invata cat mai mult posibil despre una dintre cele mai vechi profesii existente.

Creatia ta culinara trebuie modelata pana in cele mai mici si rafinate detalii. La Atelierele ILBAH suntem pregatiti sa te intampinam si sa te ducem in lumea fascinanta a bucatariei de top. Una in care vei invata sa creezi preparate care sa arate senzational, dar care sa aiba si un gust de exceptie.

Obtine diploma de Bucatar!

Cursul de Bucatar Atelierele ILBAH se desfasoara dupa o programa autorizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca dupa absolvirea acestuia vei obtine o diploma acreditata, recunoscuta la nivel national si international, cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate!

Afla de pe aceasta pagina mai multe informatii despre cum te poti inscrie la curs dar si informatii complete referitoare la pret si durata.

Parteneri Curs:

parteneri curs bucatar, Dobrogea, Luna Solai, Kamis, Gyermelyi, Lactate Brădet

Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Cofetarie (Cofetar), Curs Patiserie (Patiser), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.

Arata mai mult...

Toate ingredientele si ustensilele va sunt puse la dispozitie gratuit. Practica se face in bucataria proprie Atelierele ILBAH, utilata profesional! In plus, este obligatorie practica de minim o luna de zile in restaurantele partenere.

  • Denumire Oficiala
    Bucatar
    Curs Autorizat. Cod RNCP 03/1013/130

  • Acest curs se desfasoara in:
    Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti.
    …la sediile Atelierele ILBAH (detalii aici)
  • Durata Cursului: 4 luni

    Program Flexibil: Matinal, After-Work, Weekend
    *Apasa aici pentru a primi automat pe e-mail programul (zile/ore)

  • Inscrierile pentru urmatoarea grupa se fac pana la data de: 4 Decembrie 2024
    Locuri limitate.

    Noi grupe se deschid constant! Intreaba cand incep alte grupe in functie de programul ales, tipul de curs sau oras.

  • 6300 Lei (-24%)
    4790 Lei
    de la 179.63 Lei/luna
    (detalii aici)

  • Nou Sezon Cursuri. Ultimele Locuri. Inscrie-te acum!

  • Modalitati de plata:
    I. integral: 10% ExtraReducere (platesti doar 4311 Lei)
    II. in 3 rate – prima rata* 500 Lei
    (*va garanteaza inscrierea)
    III. in pana la 12 rate fixe, fara dobanda si comision 0 (folosind un card de credit)
    carduri de credit acceptate rate fara dobanda

    IV. Finantare rapida, 100% Online, prin TBI Pay
    credit online rate tbi bank

    V. Prima de Cariera Didactica? Detalii aici.
    VI. Carduri Tichete Cadou emise de Pluxee (Sodexo) sau Edenred

Vreau sa ma inscriu
ACTE NECESARE INSCRIERE

Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”

Cand ai facut ultima data ceva ce iti place? Urmeaza-ti pasiunea.

#AteliereleILBAH

Inscrie-te acum

Teme abordate Curs Bucatar

  • Notiuni introductive despre Bucatar si Bucatarie

  • Notiuni de baza pentru bucatarul profesionist

  • Igiena si protectia muncii

  • Reguli de baza in igiena alimentara

  • Evaluarea sistematica a mediului alimentar

  • Principalele toxiinfectii alimentare

  • Ustensile si echipamente de bucatarie

  • Istoria bucatariei si zonele de influenta ale preparatelor

  • Bazele alimentatiei; Nutritia si sanatatea omului

  • Metode si tipuri de taiere

  • Dressing-uri

  • Sosuri reci

  • Tipuri de salate

  • Preparatele culinare din oua

  • Preparate mic – dejun, tartine, toasturi, canapele

  • Pate-uri si mousse-uri

  • Pregatirea si aranjarea aperitivelor reci

  • Pass around-ul

  • Stabilirea meniului rece in functie de eveniment

  • Tehnologia tocaturilor crude

  • Cunostinte generale despre bucataria raw vegane

  • Preparate raw vegane

  • Fluxul alimentelor in bucataria profesionala

  • Prelucrarea primara a materiilor prime

  • Tratamente frigorifice

  • Metode si tipuri de gatire

  • Spatiile de productie intr-o bucatarie profesionala

  • Fonduri, stock-uri; Prepararea acestora si intrebuintarea lor in bucatarie

  • Supe, Ciorbe

  • Sosuri calde

  • Paste, Pizza

  • Cereale

  • Orez

  • Tipuri de cartofi, Tipuri de taieri, Tipuri de gatire

  • Legumele, clasificarea legumelor si tipuri de gatire

  • Crustaceele si fructe de mare

  • Preparate din peste

  • Preparate din pasare, tipuri de carne de pasare, transarea si dezosarea carnii de pasare

  • Tipuri de carne din porc: iberic, mangalita, preparate din carne de porc

  • Tipuri de carne de vita, metode de gatire a carnii de vita

  • Mielul, preparate din carne de miel

  • Preparate din carne tocata

  • Vanatul

  • Ce sunt condimentele, tipuri de condimente si influentele lor

  • Tehnologia prepararii fripturilor

steag uniunea europeana

Curs Calificare Bucatar
Recunoscut National / International

Acest curs este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Vezi AICI detalii despre recunoasterea internationala.
Atentie! Nivelul minim acces curs: Invatamant minim obligatoriu (8 sau 10 clase).

Bucatar (calificare)
Cod RNCP 03/1013/130

  • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a reglementarilor in domeniul situatiilor de urgenta specifice bucatariilor si spatiilor anexe aferente
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucatariilor si de siguranta alimentelor
  • Aplicarea normelor de protectie a mediului, prevenirea risipei alimentare si a deseurilor alimentare
  • Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
  • Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare, comportament profesional, lucru in echipa si psihologia consumatorului specifice domeniului turismului si alimentatiei
  • Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate
  • Asigurarea calitatii, a pastrarii factorilor nutritivi, a salubritatii materiilor prime si auxiliare, dar si a semipreparatelor si preparatelor finite culinare
  • Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatilor specifice in bucatarie
  • Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare
  • Realizarea semipreparatelor culinare
  • Realizarea preparatelor culinare
  • Prezentarea estetica a preparatelor finite
  • Aplicarea notiunilor de evidenta operativa specifice activitatii din bucatarie

Certificat CALIFICARE Galben

*model nou – detalii aici…

Iata doar o parte din trainerii acestui curs

curs bucatar atelierele ilbah cursuri cooking Sef Florin Carnicianu

Chef Florin CARNICIANU, Bucuresti

Salut, sunt Chef Florin Carnicianu iar bucataria este locul in care am invatat sa iubesc… sa iubesc ceea ce fac! De peste 14 ani de zile lucrez in domeniul HORECA, iar parcursul meu profesional mi-a permis sa experiementez atat retete din bucataria romaneasca cat si din cea internationala. Sunt Chef Bucatar, gurmand, pasionat si nerabdator sa te cunosc! Ne vedem la curs!

curs bucatar atelierele ilbah cursuri cooking Sef Catalin Constantin

Chef Catalin CONSTANTIN, Bucuresti

Buna, sunt Chef Catalin Constantin, co-fondator Restaurant [t]REI. Folosindu-ma de experienta anterioara in domeniul Horeca, coordonez activitatea in bucataria restaurantului, pentru a oferi celor care ne calca pragul o experienta care sa ii motiveze sa revina. Consider bucataria frantuzeasca punctul de reper in cultura culinara globala, dar m-am indragostit iremediabil de aromele Asiei. Doresc sa impartasesc pasiunea pentru arta gastronomiei cu oameni la fel de interesati de acest lucru. Chapeau!

curs bucatar cluj atelierele ilbah cursuri cooking Sef paul madas

Chef Paul MADAS, Cluj-Napoca

Sunt Paul Madas iar pentru mine cariera si reusitele din bucatarie reprezinta un vis implinit. Provin dintr-o familie de bucatari, astfel ca inca de mic am invatat sa gatesc alaturi de mama si de bunica mea! Pot spune ca am mostenit secretele acestei meserii din generatie in generatie! Sunt un om normal, cu pasiuni normale si imi plac lucrurile facute bine. Participarea mea la Hell’s Kitchen a reprezentat o adevarata provocare, iar de-acum inainte vreau sa imi iau in serios si rolul de trainer! Te astept cu drag.

Motive sa ne alegi

  • Curs autorizat

  • Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international

  • Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)

  • Traineri cu experienta (chefi bucatari)

  • Consiliere specializata dupa curs

  • Sediu ultra-central, usor accesibil.

  • Locuri de parcare in proximitate

  • Foarte multa practica.

  • Bucatarie proprie a scolii spatioasa si moderna

  • Post de lucru pentru fiecare cursant

  • Dotari si ustensile moderne

  • Programa foarte bine structurata

  • Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse

  • Practica suplimentara in cadrul restaurantelor partenere

  • Parteneriate cu numeroase restaurante

  • Numeroase oportunitati de angajare

  • Fara costuri suplimentare/ ascunse

  • Scoala cu renume si rezultate cunoscute

  • Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari

  • Discounturi si programe de fidelizare

  • Suport de curs in format electronic

  • …si multe altele

Inscrie-te acum la Cursul de Bucatar

Solicita informatii

Primesti informatiile complete pe email, in mod automat: cum te poti inscrie, tipuri de program disponibile, dar si alte informatii importante.

Testimoniale

testimonial andreea sofron

Andreea Sofron Actrita Atelierele ILBAH 18 mai 2022

Multumesc Atelierele ILBAH ca m-ati primit in familie cu atata dragoste si sper sa ramanem aproape si cand cursurile se vor fi incheiat! Nu am crezut vreodata ca cineva poate evolua de la nimic la atat de mult intr-un timp atat de scurt! Am ajuns de la un simplu hobby la o dorinta disperata de a sti, de a descoperi cat mai mult!

adela-parvu-cursuri-atelierele-ilbah

Adela Parvu Visuri la Cheie Atelierele ILBAH 18 mai 2022

Am fost curioasa sa vad cum arata Centrul de Creatie si asa i-am cunoscut pe cei de la Atelierele ILBAH. Se face o treaba excelenta aici si ii felicit din tot sufletul! Mi-a placut la nebunie faptul ca se pune accentul pe foarte multă practică, iar cursanții au parte de vizite la showroomuri, concursuri, evenimente de tot felul Se pune mare pret pe munca, documentare si interactivitate!

Anamaria Ionescu prezentatoare TV

Anamaria Ionescu Prezentatoare TV Atelierele ILBAH 18 mai 2022

La Atelierele ILBAH m-am simtit mai apropiata de ceea ce voiam sa aflu. Am aflat mult mai multe lucruri decat credeam ca stiu. Erau lucruri care credeam ca sunt corecte, ca le stiu corect, insa aici am descoperit ca ma cam inselam. Eu am plecat pe acest drum putin ingrijorata… acum stiu ca putem sa invatam orice la Atelierele ILBAH.

kristina cepraga

Kristina Cepraga Executive Director ABIFF Atelierele ILBAH 18 mai 2022

A fost o experienta extraordinara sa fac un curs la Atelierele ILBAH si sunt sigura ca ma voi reintalni profesional cu echipa aceasta. De la un hobby iti poate deveni o a doua natura si zona de activare profesionala. Profesorii sunt extrem de profi ca in occident si pe latura umana foarte dezvoltati si minunati. Cred ca viitorul din pacate pentru o perioada va activa cel mai mult in zona online dar aceasta institutie are cursurile potrivite ca sa nu stagnezi ci sa cresti si sa te modelezi in mai multe domenii. Chapeau Atelierele ILBAH si echipei sale. Multumesc de experienta si informatie.

Arata mai mult...

Altii au urmat si…

Cine sunt trainerii