Fiindca toata lumea iubeste dulciurile, acum este momentul sa inveti arta cofetariei! Cofetaria de top inseamna pasiune, stiinta, atentie la detalii, simturi rafinate si inovatie. Arata lumii ce poti! Invata secretele cofetariei si atinge unicitatea prin deserturi delicioase care sa te reprezinte. Inscrie-te la Cursul de Cofetar organizat de Atelierele ILBAH!
www.ateliereleilbah.ro
Descriere
Curs Cofetar
Acest curs este recomandat pasionatilor si iubitorilor de “dulce”, sau celor care vor sa isi transforme pasiunea pentru cofetarie intr-o cariera! Cursul de Cofetar reprezinta reteta perfecta pentru ca TU sa ajungi sa realizezi deserturi deliciose, folosind tehnici traditionale sau chiar metode inovatoare. Invata bazele si experimenteaza!
Adauga pasiune si profesionalism in tot ceea ce faci si transforma prajiturile pe care le realizezi in adevarate experiente culinare. Iti punem la dispozitie cei mai buni traineri cofetari, laboratorul nostru propriu (complet utilat), dar si o structura de curs unica in Romania.
Curs Cofetar Autorizat
Pe langa informatii si tehnici noi, obtii si o diploma autorizata de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Diploma este recunoscuta atat pe plan national, cat si pe plan international, avand astfel libertatea de a alege unde doresti sa profesezi. Inscrie-te la Cursul de Cofetarie marca Atelierele ILBAH si toate “necunoscutele” acestei meserii vor prinde sens. Descopera procesele si etapele tehnologice, pune-ti ordine in idei si inoveaza. Vei face foarte multa practica in bucataria Atelierele ILBAH, dar si in cadrul cofetariilor partenere, astfel ca niciun proiect nu te va putea pune in dificultate la finalul cursului.
Transforma-ti pasiunea in arta si meserie
Cursul de Cofetarie marca Atelierele ILBAH te va ajuta sa intelegi cum functioneaza acest domeniu, dar si sa te dezvolti pe plan profesional. Pentru a putea crea prajitura perfecta trebuie sa ai in vedere detalii tehnice, pe care ti le vei insusi pe parcursul orelor de practica. Toate informatiile vor fi prezentate de catre cofetari cu expertiza in domeniu, dornici sa impartaseasca din experienta lor.
Curs Cofetar: „Gustul dulce al succesului”
Acest curs este mai mult despre “de ce?” si “cum sa…”. Renunta la a face lucrurile “pentru ca asa trebuie”! Invata bazele si principiile cofetariei si, apoi, inoveaza pentru a obtine savoarea, textura, culoarea si forma dorita! Cofetaria de top nu este matematica si nici nu este despre cata drojdie pui in compozitie. Cofetaria este stiinta si arta, cunoastere si imaginatie. Intelege procesele si modul in care ingredientele reactioneaza si interactioneaza.
Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”
Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs Bucatar, Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Patiserie (Patiser), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.
Teme Abordate Curs Cofetar
Semipreparate pe baza de zahar: barot, fondant, caramel
Semipreparate pe baza de ou si faina: blat alb, blat colorat, blat umed
Semipreparate pe baza de fructe proaspete/fructe confiate, jeleuri
Creme folosite in cofetarie: creme patissiere, creme pe baza de grasimi, creme pe baza de frisca
Tehnologia prajiturilor pe baza de bezea: macarons, pavlova
Tehnologia prajiturilor cu blat alb si blat colorat: combinatia corecta a materiilor prime si estetica acestora
Tehnologia prajiturilor cu foi de rulada: rulada cu ganache, rulada, merengue
Prajituri si specialitati de ciocolata: metode de temperare ciocolata, praline, decoruri
Tehnologia de asamblare si decorare a torturilor: glazura oglinda, glazura velvet, insertii
Tehnologia de realizare a inghetatei, parfaitului
Parteneri Curs Cofetar:
Iata doar o parte din trainerii acestui curs
Chef Costin LICU, Bucuresti
Sunt maestru bucatar, cofetar si patiser. Trei denumiri pentru o singura misiune: mancaruri si deserturi gustoase care sa inspire. Dupa ce m-am perfectionat in arta gatitului, consider ca este randul meu sa ii initiez pe altii in secretele bucatariei. Tocmai de aceea, colaborez cu Atelierele ILBAH, unde instruiesc si formez noi generatii de specialisti in Gastronomie. La randul meu, am fost instruit de cei mai buni, in cele mai selecte locatii: Sentido Vasia Hotel & Spa (5 stele, Sissi, Grecia), Athénée Palace Hilton (5 stele, Bucuresti) si JW Marriott Grand Hotel (5 stele, Bucuresti).
Motive sa ne alegi
Curs autorizat
Certificat de calificare recunoscut la nivel national si international
Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)
Traineri cu experienta
Consiliere specializata dupa curs
Sediu ultra-central, usor accesibil.
Locuri de parcare in proximitate
Laborator propriu al scolii
Foarte multa practica
Post de lucru pentru fiecare cursant
Dotari si ustensile moderne
Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse
Posibilitatea urmarii separate a Cursului de Patiserie.
Numeroase oportunitati de angajare
Fara costuri suplimentare/ ascunse
Scoala cu renume si rezultate cunoscute
Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari
Discounturi si programe de fidelizare
Suport de curs in format electronic
…si multe altele