Un trainer adevarat trebuie sa inspire, sa motiveze si sa capteze atentia celor care il asculta atat prin modul de a prezenta informatia, cat si prin exemplul de experienta personala in domeniu.
Know-How-ul este cea mai valoroasa resursa, astfel ca gestioneaz-o corect si da-o mai departe, intr-un mod care sa motiveze si sa provoace la mai mult. Inscrie-te la cursul de Formator!
www.ateliereleilbah.ro
Descriere Curs Formator
Cursul este recomandat celor care doresc sa inceapa o cariera in domeniul formarii profesionale sau al training-urilor de specialitate din postura de trainer (formator). A fi trainer presupune responsabilitate in lucrul cu oamenii, dorinta si capacitate de a impartasi informatia dar si expertiza solida intr-un anumit domeniu. Cursul de Formator organizat de Atelierele ILBAH este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Absolvirea cursului iti va permite sa practici ocupatia de Formator atat in tara cat si in strainatate.
Responsabilitatile si Rolul unui Formator in cadrul cursului
Vezi mai jos cateva exemple:
Structurarea eficienta a cursului.
Formatorul trebuie sa determine care sunt nevoile de instruire si implicit sa stabileasca obiective clare ale cursului. In functie de profilul cursantilor, trainer-ul trebuie sa structureze informatia si metodele de instruire.Prezentarea si transmiterea informatiei
Modalitatea in care este transmisa informatia, este cea care poate sa inspire, sa motiveze sau sa capteze atentia cursantilor intr-un mod care sa duca la atingerea obiectivelor sau chiar la amplificarea rezultatelor.Organizarea si buna desfasurare
Organizarea cursului trebuie sa tina cont atat de aspecte pragmatice cum ar fi: numarul de cursanti, infrastructura spatiului, durata cursului/pauzelor etc, cat si de aspecte care pot crea efecte subliminale: pozitionarea scaunelor, a auditoriului si implicit a formatorului fata de participantii la curs, controlul asupra surselor de lumina sau chiar muzica de fundal. Spre exemplu, pozitia si unghiul de asezare al cursantilor unul fata de celalalt poate crea un cadru deschis comunicarii sau din contra poate sa o suprime (daca acest lucru se doreste).Vorbirea in public
Vorbirea in public poate fi considerata o adevarata arta. Dusa la un nivel inalt, vorbirea in public presupune si cunostinte de comunicare nonverbala, dictie, controlul si gestionarea emotiilor, tehnici si strategii de captare a atentiei (energizarea si motivarea audientei, etc)
Gestionarea situatiilor dificile
Orice curs poate fi „asezonat” si cu situatii neprevazute. Oricat de mult ne-am dori, situatiile imprevizibile nu pot sa lipseasca si nici nu pot fi evitate (unii cursanti pot fi dificili sau pot aparea probleme legate de logistica, etc). Situatiile imprevizibile trebuie gestionate corespunzator.Evaluarea cursului si atingerea obiectivelor
Un formator trebuie sa evalueze rezultatele obtinute la final. Acestea pot fi cuantificate printr-o serie de metode eficiente: teste, chestionare de feedback care sa ajute la imbunatatirea cursului, etc.
Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs Antreprenoriat, Curs Manager de Proiect, Curs Expert Accesare Fonduri, Curs GDPR / DPO, Curs Instructor Preparator Formare, Curs Contabilitate, Curs Referent Resurse Umane, Curs Inspector Salarii, Curs Vanzari, Curs Negociere.
Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Teme abordate Curs Formator (Trainer)
Ce este un Formator/Trainer si care este rolul sau
Diferenta dintre trainer si profesor
Despre Motivatie
Cum se determina grupul tinta si cum se centreaza trainingul in functie de acesta
Cum se face identificarea si analiza nevoilor de training
Stabilirea obiectivelor generale si specifice
Ce greseli trebuie evitate in training
Culegerea, organizarea si structurarea informatiei
Cum se organizeaza logistica in functie de specificul unui training
Folosirea mijloacelor tehnologice in livrarea unui training
Gestionarea grupului
Cum trebuie lucrat cu tipologiile dificile de participanti la training
Cum trebuie aleasa forma de expresie pentru o livrare eficienta
Cum se organizeaza sesiunile de feedback
Cum se realizeaza evaluarea intr-un training
…si multe altele
Iata doar o parte din trainerii acestui curs
Stefan CIOBANU, Bucuresti
Alegerea profesiei de trainer s-a nascut ca o prelungire a pasiunii pentru relatiile interumane si cred cu tarie ca adevarata dezvoltare personala consta in dobandirea de competente si abilitati pentru a face fata cu brio problemelor ce apar in fiecare zi. Consider, de asemenea, capacitatea de a sti sa fii prieten cu oamenii componenta cea mai importanta in aceasta profesie. S-au strans în cei aproape 10 ani de cand practic o multime de experiente si cred ca pot sa ofer foarte multe celor cu care lucrez.
Motive sa ne alegi
Curs autorizat
Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international
Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)
Traineri cu experienta
Sediu ultra-central, usor accesibil.
Locuri de parcare in proximitate
Fara costuri suplimentare/ ascunse
Suport de curs in format electronic
Foarte multa practica.
Programa foarte bine structurata
Discounturi si programe de fidelizare