Project Description
Curs Patiser, Cursuri Patiserie diploma autorizata, curs patiser acreditat bucuresti cluj ploiesti atelierele ilbah

Iti doresti sa inveti cele mai bine pazite secrete ale patiseriei frantuzesti? Iubesti mirosul de croissant cu “parfum” de “joie de vivre”, proaspat copt? Adori gustul foietajelor crocante a caror aroma te insoteste toata ziua? Porneste alaturi de Pastry Chefs talentati intr-o calatorie ca o experienta completa de invatare prin universul patiseriei moderne.

Curs Patiser, Cursuri Patiserie diploma autorizata, curs patiser acreditat bucuresti cluj ploiesti atelierele ilbah
Curs Patiser

www.ateliereleilbah.ro

Descriere
Curs Patiser

Cursul de Patiserie este recomandat celor ce isi doresc sa realizeze cu mainile proprii produse de patiserie care sa cucereasca cele mai pretentioase si rafinate simturi. Combina ingrediente de calitate cu stiinta si arta! Imbina traditia cu tehnici inovatoare si alege mixul perfect dintre gust, aroma si textura. Nu vom merge la Paris pentru a invata toate acestea, dar vom aduce cultura si tehnicile patiseriei frantuzesti la tine.

Descopera cele mai “adanci” secrete ale meseriei pentru a incepe o cariera sau afacere in domeniu. In plus, cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca, la final, obtii o diploma de Patiser cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate.

Ce inveti la Cursul de Patiser?

Invata cum sa prepari croissante, torsade, tarte, strudele, dantele, pain au chocolat, palmieri, milles feuilles sau briose, toate potrivite pentru orice moment al zilei, irezistibile pana si pentru cei mai mofturosi clienti, gata sa fie servite in familie sau chiar de pus in vitrina! Scoate din cuptor mirosul calatoriilor indepartate si creeaza poveste in farfurie. Dulce sau sarat, modern sau artizanal, acest curs isi propune sa aduca firmituri de fericire iubitorilor de patiserie dar si tehnici solide de lucru in domeniu. Te asteptam cu determinare, pasiune si dorinta de a deveni cel mai bun.

Trainerii nostri, Pastry Chefs, sunt pregatiti sa impartaseasca din experienta lor si sa iti insufle pasiunea si bucuria pentru acest domeniu. In ei vei gasi inspiratia si motivatia de a te perfectiona si de a impresiona prin preparatele tale.

Descopera Patiseria de „atunci” si de astazi!

Urmand cursul de patiserie iti dezvolti tehnicile de lucru si abilitatile in domeniu. In plus, inveti despre ingredientele de baza, rolul lor in produse dar si modul in care acestea interactioneaza sau se comporta.

O alta tema foarte importanta a cursului se refera la procesele si etapele tehnologice, fluxul de lucru si tot ceea ce tine de buna functionare a unei patiserii.

curs patiser, cursuri patiserie

Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs Bucatar, Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Cofetarie (Cofetar), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.

  • Denumire Oficiala
    Patiser
    Curs Autorizat. Cod RNCP RO/02/0721/235

  • Acest curs se desfasoara in:
    Bucuresti.
    …la sediile Atelierele ILBAH (detalii aici)
  • Durata Cursului: 2,5 luni

    Program Flexibil: Matinal, After-Work, Weekend
    *Apasa aici pentru a primi automat pe e-mail programul (zile/ore)

  • Inscrierile pentru urmatoarea grupa se fac pana la data de: 15 Ianuarie 2025
    Locuri limitate.

    Noi grupe se deschid constant! Intreaba cand incep alte grupe in functie de programul ales, tipul de curs sau oras.

  • 4500 Lei (-25%)
    3390 Lei
    de la 127.13 Lei/luna
    (detalii aici)

  • Nou Sezon Cursuri. Ultimele Locuri. Inscrie-te acum!

  • Modalitati de plata:
    I. integral: 10% ExtraReducere (platesti doar 3051 Lei)
    II. in 3 rate – prima rata* 500 Lei
    (*va garanteaza inscrierea)
    III. in pana la 12 rate fixe, fara dobanda si comision 0 (folosind un card de credit)
    carduri de credit acceptate rate fara dobanda

    IV. Finantare rapida, 100% Online, prin TBI Pay
    credit online rate tbi bank

    V. Prima de Cariera Didactica? Detalii aici.
    VI. Carduri Tichete Cadou emise de Pluxee (Sodexo) sau Edenred

Vreau sa ma inscriu
ACTE NECESARE INSCRIERE

Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”

Gust, arome, mirodenii, pandispanuri si alte bunataturi… pune-ti imaginatia la dospit si exprima ceea ce simti prin deliciile pe care le realizezi.

Teme abordate Curs Patiserie

  • Preparate din foi de placinta romaneasca (placinta braileana, placinta dobrogeana, strudele) si foi de placinta greceasca (baclava, trigoane)

  • Preparate din aluat oparit (ecler, globulete)

  • Preparate din aluat fraget (prajituri cu aluat fraged, lintzer, spritate)

  • Preparate din aluat fluid (pandispan, rulade, checuri)

  • Preparate din aluat dospit (branzoaice, cozonac, covrigi polonezi)

  • Preparate din aluat foietaj frantuzesc (buseuri, saleuri)

  • Preparate din aluat foietaj danez (croissant)

  • Produse si elemente de decor moderne

  • Modalitatea de preparare a biscuitilor

  • Modalitatea de preparare a fursecurilor (paleuri, pricomigdale, langues de chat, fursecuri din foi de dobos si foi rulada, fursecuri din albus, fursecuri din foietaj)

Toate ingredientele si ustensilele va sunt puse la dispozitie gratuit. Practica se face in laboratorul propriu Atelierele ILBAH, utilat profesional!

Parteneri Curs Patiser:

parteneri curs, Dobrogea, Luna Solai, Kamis, Lactate Brădet

steag uniunea europeana

Curs Patiser
Recunoscut National / International

Acest curs este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Vezi AICI detalii despre recunoasterea internationala.
Atentie! Nivelul minim acces curs: Invatamant minim obligatoriu (8 sau 10 clase).

Patiser. RNCP RO/02/0721/235

  • Utilizarea notiunilor introductive de TIC- competente digitale.
  • Dobandirea notiunile civice si sociale organizational.
  • Dobandirea notiunilor de baza antreprenoriale.
  • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca.
  • Aplicarea normelor de protectie a mediului.
  • Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor.
  • Intocmirea documentelor primare specifice.
  • Exploatarea utilajelor si echipamentelor utilizate in patiserie. Utilizarea ustensilelor.
  • Cunoasterea si pregatirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie.
  • Receptia calitativa si cantitativa a materiilor prime, semifabricatelor si materialelor auxiliare.
  • Depozitarea si transportul materiilor prime, materialelor auxiliare si semifabricatelor.
  • Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosit in patiserie.
  • Prepararea si prelucrarea cremelor si umpluturilor.
  • Prepararea si prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si decor
  • Asamblarea semifabricatelor in vederea prepararii la cald sau la rece.
  • Pregatirea produselor finite de patiserie pentru depozitare si livrare.

Certificat CALIFICARE Galben

*model nou – detalii aici…

Iata doar o parte din trainerii acestui curs

costin licu trainer curs cofetarie acreditat autorizat atelierele ilbah

Chef Costin LICU, Bucuresti

Sunt maestru bucatar, cofetar si patiser. Trei denumiri pentru o singura misiune: mancaruri si deserturi gustoase care sa inspire. Dupa ce m-am perfectionat in arta gatitului, consider ca este randul meu sa ii initiez pe altii in secretele bucatariei. Tocmai de aceea, colaborez cu Atelierele ILBAH, unde instruiesc si formez noi generatii de specialisti in Gastronomie. La randul meu, am fost instruit de cei mai buni, in cele mai selecte locatii: Sentido Vasia Hotel & Spa (5 stele, Sissi, Grecia), Athénée Palace Hilton (5 stele, Bucuresti) si JW Marriott Grand Hotel (5 stele, Bucuresti).

Motive sa ne alegi

  • Curs autorizat

  • Certificat de calificare recunoscut la nivel national si international

  • Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica)

  • Traineri cu experienta

  • Consiliere specializata dupa curs

  • Sediu ultra-central, usor accesibil.

  • Locuri de parcare in proximitate

  • Laborator propriu al scolii

  • Foarte multa practica

  • Post de lucru pentru fiecare cursant

  • Dotari si ustensile moderne

  • Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse

  • Posibilitatea urmarii separate a cursului de Cofetarie (certificat Calificare)

  • Numeroase oportunitati de angajare

  • Fara costuri suplimentare/ ascunse

  • Scoala cu renume si rezultate cunoscute

  • Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari

  • Discounturi si programe de fidelizare

  • Suport de curs in format electronic

  • …si multe altele

Cursuri de Patiserie

Solicita informatii

Primesti informatiile complete pe email, in mod automat: cum te poti inscrie, tipuri de program disponibile, dar si alte informatii importante.

Testimoniale

Anamaria Ionescu prezentatoare TV

Anamaria Ionescu Prezentatoare TV Atelierele ILBAH 18 mai 2022

La Atelierele ILBAH m-am simtit mai apropiata de ceea ce voiam sa aflu. Am aflat mult mai multe lucruri decat credeam ca stiu. Erau lucruri care credeam ca sunt corecte, ca le stiu corect, insa aici am descoperit ca ma cam inselam. Eu am plecat pe acest drum putin ingrijorata… acum stiu ca putem sa invatam orice la Atelierele ILBAH.

raluca leahu la cursuri

Raluca Leahu Radio ZU Atelierele ILBAH 18 mai 2022

Da-ti o sansa! Hai la Atelierele ILBAH! Aici eu am gasit mediul perfect in care sa-mi exprim pasiunea. Am gasit un spatiu creativ, frumos amenajat, colegi inteligenti si talentati dispusi sa imparta informatie suplimentara care m-a ajutat foarte mult in timpul cursului. Fiind la inceput, mi-am pus tot soiul de piedici, insa aici, totul m-a sustinut si m-a ambitionat sa nu renunt nici o clipa. Va doresc activitate lunga si cursanti la fel de frumosi si buni!

review

Crina Abdrudan Moderator TV Atelierele ILBAH 18 mai 2022

La Atelierele ILBAH am intalnit foarte multi tineri care vin sa se perfectioneze intr-un anumit domeniu si acest lucru este cu adevarat minunat. Am gasit un loc extraordinar unde imi face deosebita placere sa vin si de unde pot sa spun cu mana pe inima ca am plecat cu foarte multe lucruri noi invatate. Va recomand cu multa caldura sa urmati cursurile Atelierele ILBAH

testimonial andreea sofron

Andreea Sofron Actrita Atelierele ILBAH 18 mai 2022

Multumesc Atelierele ILBAH ca m-ati primit in familie cu atata dragoste si sper sa ramanem aproape si cand cursurile se vor fi incheiat! Nu am crezut vreodata ca cineva poate evolua de la nimic la atat de mult intr-un timp atat de scurt! Am ajuns de la un simplu hobby la o dorinta disperata de a sti, de a descoperi cat mai mult!

Arata mai mult...

Altii au urmat si…

Cine sunt trainerii